• Lettergrootte
  • A
  • A
  • A
Nieuws Lees hier het laatste nieuws

Droge ogen vaak meer dan alleen irritatie

15-05-20

Oogarts Rob Wouters heeft samen met optometrist Maarten Christiaans een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van een mooi artikel gepubliceerd door Mediaplanet. Het artikel geeft informatie over het droge ogen syndroom, de symptomen, ooglidhygiëne, onderzoek, en advies, begeleiding en controle.

De belangrijkste lessen die we uit dit artikel kunnen halen zijn toch wel dat het belangrijk is om de medische oorzaak van de klachten te achterhalen. Dat begrip voor de klant, kennis van de aandoening en persoonlijke begeleiding van groot belang is. En vooral dat preventie pas echt preventie is als je op tijd begint.

Lees onderstaand alvast een klein stukje van het artikel. Klik hier voor het volledige artikel.

”Een klacht als vermoeide of geïrriteerde ogen gaat niet altijd vanzelf over. Soms is er een medische oorzaak. Als je die niet achterhaalt, kun je ernstige chronische klachten ontwikkelen.

Iedereen heeft wel eens last van vermoeide, branderige of geïrriteerde ogen. Soms is ook sprake van jeuk of wazig zicht. Vaak zeg je dan dat je ‘droge ogen’ hebt. Bewust knipperen, een kunsttraan of ooggel zonder conserveringsmiddelen kan dan verlichting geven. Bedenk echter dat je daarmee alleen de symptomen bestrijdt. Je pakt niet de oorzaak van de klacht aan. Als je regelmatig last hebt van ‘droge ogen’, is het verstandig om een afspraak te maken met een optometrist of een oogarts.”

Email nieuwsbrief

Inschrijving voor updates over droge ogen, producten en eventuele kortingen, nieuwe behandellocaties. Max. 2 keer per maand.