• Lettergrootte
  • A
  • A
  • A
Nieuws Lees hier het laatste nieuws

Droge ogen en blepharitis syndroom (DEBS)

21-02-18

De eenvoudige rol van de biofilm

Er wordt niet genoeg aandacht besteedt aan het droge ogen en blepharitis syndroom.

Blepharitis is lang het ondergeschoven kind in de medische wetenschap naar oogaandoeningen geweest. Tot voor kort werd aan blepharitis niet de attentie en interesse besteedt, die cataracten, glaucoom en netvliesaandoeningen wel kregen.

Voor droge ogen geldt hetzelfde. Ondanks de velen medische artikelen, nieuwe behandelmethoden en gespecialiseerde behandelcentra, werd de aandoening tot voor kort slecht begrepen.

Zou het zo kunnen zijn dat deze twee aandoeningen niet enkel nauw verwant zijn, maar hetzelfde zijn in de zin van etiologie, pathologie en progressie?

DEBS

Onlangs is een nieuwe theorie over droge ogen gepresenteerd, DEBS, een acroniem voor Dry Eye Blepharitis Syndrome. Deze theorie begint zich te manifesteren onder oogartsen, evenals sprekers en opinieleiders bij oogaandoeningen. DEBS (droge ogen en blepharitis syndroom) suggereert dat deze twee pathologen inderdaad één simpele aandoening te zijn.

Met het huidige denken dat en de beschikbare literatuur (DEWS II) die nog steeds suggereert dat een multifactorieel, overlappend ziektebeeld en een multiple-etiologiescenario het beste de droge ogen en blepharitis verklaart, lijkt het op het eerste gezicht niet realistisch om te suggereren dat droge ogen en blepharitis ook maar in de buurt komen van eenvoudige aandoeningen.

Maar als we een stapje terug doen en deze aandoeningen vanuit een nieuw perspectief bekijken, en eeuwenoud wetenschappelijk onderzoek en feiten toepassen, kunnen we het droge ogen en blepharitis syndroom op een nieuwe manier benaderen. Nu met het besef dat het begrijpen en behandelen van droge ogen en blepharitis eenvoudig kan. Met simpele oplossingen, zoals de BlephEx behandeling kan een grote impact uitgeoefend worden op het aanpakken van de aandoeningen. Met de BlephEx behandeling kunnen wij (oogartsen, optometristen en huisartsen) dus eindelijk onze klanten de verlichting bieden waar zij naar op zoek waren.

Bye Bye Drye Eye and Blepharitis! Het is tijd voor een BlephEx behandeling.

Heeft u droge ogen en blepharitis klachten, en wilt u graag meer weten over droge ogen en blepharitis? Lees dan hier verder.

Heeft u droge ogen en blepharitis klachten, en wilt u graag een intakegesprek bij een BlephEx behandelaar? Lees dan hier verder, en vindt een behandelaar bij u in de buurt.

Bent u oogarts, optometrist of huisarts en benieuwd naar de mogelijkheden om de BlephEx behandeling toe te voegen aan uw behandelportfolio? Lees dan hier verder, en neem bij vragen/interesse contact met ons op.

Email nieuwsbrief

Inschrijving voor updates over droge ogen, producten en eventuele kortingen, nieuwe behandellocaties. Max. 2 keer per maand.