De BlephEx Behandeling 

Hoe werkt het?


Korte uitleg
De BlephEx behandeling wordt gebruikt voor de behandeling van blepharitis, een chronische ontsteking van de oogleden die wordt veroorzaakt door een overmatige groei van normale bacteriƫn die leven langs de rand van het ooglid. Lees hier meer over blepharitis.

Odoo CMS - voorbeeld zwevende afbeelding

BlephEx is een pijnloze behandeling die door een oogheelkundig specialist uitgevoerd kan worden. Het apparaat waarmee behandeld wordt, heeft nog het meest weg van een elektrische tandenborstel.

Wat doet het?
Dankzij BlephEx kan de oogspecialist heel precies en veilig de oogleden en de oogharen reinigen en de ontstane biofilm afbreken. Hierdoor zal er vrijwel direct verbetering optreden in de symptomen. Belangrijker nog, doordat de biofilm langs de rand van het ooglid wordt afgebroken kan de oogspecialist voorkomen dat er lange termijn schade aan de traanklieren ontstaat en kan voorkomen worden dat u gaat leiden aan andere oogziektes zoals MGD of droge ogen.

Wat houdt het in?

Door middel van een elektrisch aangedreven micro sponsje worden uw oogleden en wimpers veilig en grondig gereinigd. Schilfers en talg worden verwijderd en het ooglid wordt gepolijst. Elk ooglid wordt met een nieuw sponsje gereinigd om verspreiding van bacteriĆ«n tegen te gaan. Tijdens het poetsen ervaren de meeste mensen een kriebelend gevoel, maar het poetsen is verder pijnloos. Na de behandeling die ongeveer 6 tot 8 minuten duurt, worden uw ogen afgenomen.De oogspecialist zal u adviseren over hoe u thuis uw ogen kunt schoonhouden. Aangezien thuis reinigen semi effectief is wordt de BlephEx behandeling elke 4-6 maanden herhaald. 

                                                                                                                                         

                                                                                                                                                    Welk resultaat mag u verwachten?

Odoo CMS - voorbeeld zwevende afbeelding

De behandelingen hebben als doel om de ontsteking in de rand van het ooglid weg te nemen en daarmee de symptomen te verminderen. De behandeling geeft in veruit de meeste gevallen een enorme verbetering. De ontsteking wordt grondig aangepakt en de nadelige gevolgen, zoals jeuk, afscheiding, brandend gevoel, irritaties, tranende ogen, etc. nemen sterk af. Kortom er is veel meer rust in het oog.

Blepharitis is een chronische aandoening en zal nooit helemaal verdwijnen. Daarom is een preventieve behandeling nodig. In de meeste gevallen moet de BlephEx behandeling na 4 tot 6 maanden herhaald worden.Kosten

Odoo CMS - voorbeeld zwevende afbeelding

De BlephEx behandeling wordt (nog) niet vergoedt door zorgverzekeraars. Dit komt omdat de behandeling nog erg nieuw is. Wij doen uiteraard onze best om dit voor elkaar te krijgen. 

De prijs van de behandeling wordt door de behandellocaties zelf bepaald. Tijdens het intakegesprek wordt dit met u besproken. Download hier de volledige Blephex Folder


Wilt u meer weten, of wilt u de behandeling ondergaan?

Volg onderstaande stappen!

Plan een intake gesprek

Dit is de eerste stap.

Tijdens het intake gesprek wordt geluisterd naar uw klachten en gekeken naar uw ogen. De specialist zal met u bespreken of BlephEx zinvol voor u is.

Bel met de dichtstbijzijnde behandellocatie en plan een afspraak in.

Volg de BlepEx behandeling

Dit is de tweede stap.

Door de behandeling te ondergaan merkt u het verschil. Mocht het resultaat tegenvallen staat het u uiteraard vrij om te stoppen met vervolgbehandelingen. 

Stem een frequentie af op maat

Dit is de derde stap.

Blepharitis is een chronische aandoening. Om er voor te zorgen dat de ontsteking niet weer de kop opsteekt is preventieve behandeling nodig. Afhankelijk van de ernst van de aandoening wordt er per patient gekeken naar de juiste behandelfrequentie.

Geniet meer van uw leven

En dit is het resultaat.

Op deze manier wordt blepharits en/of droge ogen aangepakt en houden we de ontsteking onder controle. U ervaart veel minder tot geen last meer van uw ogen!